Jak vést správně firmu?

Zabere to jen 3 min času

13. Mistrovské vedení

MISTROVSKÉ VEDENÍ

Když se řekne vedení, tak mnohým může běhat mráz po zádech. Vždyť je to otravné – stále po někom něco chtít, nebo muset mu to vysvětlovat desetkrát.

Takové chvíle zažíval asi každý z nás, buď v roli zklamaného „usurpátora (mocného tyrana)“, anebo v roli ublíženého, který musí něco dělat. Ale toto vedení není. Toto a jiné nechtěné pocity jsou pouze výsledkem špatného vedení.

Zažili jste někdy situaci, kdy vám bylo řečeno, že máte něco udělat, a vy jste místo toho udělali něco jiného? Tak to je špatné vedení.

Představte si, že vám někdo řekne: „běž si uklidit pokoj“ a vaše reakce je podobná výbuchu sopky, třeba zazní „a proč, já mám prázdniny, ty mi nebudeš poroučet“ a další reakce. Vždyť o nic nejde, jen o úklid pokojíčku. Po této reakci přichází protiúder – řev rodiče, vařečka, výhrůžky atd. A to je špatné vedení.

Víte, kolik lidí má špatnou zkušenost se špatným vedením? Je jich opravdu hodně! A tak musí být ve společnosti někdo, komu říkáme manažer, ředitel, velitel nebo kouč, nebo dokonce krotitel, ale to už mluvíme o cirkusu, i když existují firmy, které by mohly cirkusům konkurovat…

BEZ VEDENÍ NENÍ FIRMA.

Mistrovské vedení přináší nejlepší výsledky. A co to znamená? To je stav manažera, kdy výkon své práce provádí v nejvyšší kvalitě. To znamená, že jeho výsledky a výsledky jeho týmu jsou na velmi vysoké úrovni.

Mistrovské vedení není: „nejsou lidi, nejsou klienti, nejsou peníze, …“ Vy jste velitelé svých firem, podívejte se, zda jsou vaše výsledky takové, jaké chcete, aby byly, a pokud ne, máte dvě možnosti. Buď se s tím smíříte, anebo se stanete mistrem ve svém oboru vedení.

Tu první možnost zvládnete sami. S tou druhou Vám pomohu!

CHCETE BÝT VE VEDENÍ MISTRY?

CHCETE MÍT SVOJI FIRMU POD KONTROLOU?

VY, CO SI TOTO PŘEJETE, ZAVOLEJTE A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!


Držte se!


Josef Orálek