Kdo může mít peníze?

Zabere to jen 6 min času

12. Peníze

PENÍZE NEJSOU S TĚMI, CO SI JE NEZASLOUŽÍ

Toto zní jako otřepaná fráze. Někdo může říci, že peníze nemají cit a nemohou se rozhodnout, s kým budou, a s kým ne. To je asi pravda. Já každopádně chci, abyste peněz měli mnoho, a pokud si myslím, že je potřeba si je zasloužit, tak abyste si je zasloužili:).

Když si vzpomenu na svá dětská léta, a také to používám na své syny, tak mi vyvstává jeden obrázek – táta se mě ptá, „co chceš k Vánocům“, a když jsem to všechno napsal, tak mi můj táta říká, že toho je hodně a že neví, jestli si toho tolik zasloužím. V té době to bylo subjektivní hodnocení mého táty, jak přispívám rodině, ať už formou výsledků ve škole, nebo péčí o domácnost a já se musel hodně snažit… alespoň ty dva měsíce před Vánocemi:).

Ale jak to souvisí s dnešním tématem? Jednoduše! Bylo mi řečeno, že kolik toho dostanu, přímo souvisí s tím, jaké budu mít výsledky ve škole a doma. Takže kolik dostaneme peněz, přímo souvisí s tím, jaké výsledky budeme mít v práci.

Teď se podívejme na jinou situaci. Dítě nemusí nic dělat, nemusí hnout prstíkem pro svou rodinu, nemusí přispívat. Rodiče na něj mají málo času, tak ten čas vykoupí množstvím darů, ale bez požadavků na výsledek.

Prostě dítě bez snahy dostane vše. Oč se musí snažit? Nemusí se snažit o nic. Jak moc si pak váží získaného majetku? Vůbec! Ono ví, co má dělat, když korunky dojdou. Navíc stejně jak rodiče svůj problém vyřešili penězi, zvykne si i on používat peníze na řešení všech svých problémů. Pak se diví, že k sobě přitáhl pouze „kamarády“, kterým musí platit. Život se pak stane nákladným! Ale on je závislý…

Neváží si peněz, které dostal, a také o ně rychle přišel.

PENÍZE JSOU S TĚMI, CO SI JE ZASLOUŽÍ.

Zasloužit znamená dostat uznání za službu, pomoc nebo podporu, jak už to chcete nazvat, je jedno. Prostě lidé, kteří mají peníze bez služby – dobré služby – oni je dostali, aniž by dali, ale jednoho dne to okolí přestane bavit a jejich zvyk jen brát se jim stane osudným. Být sám, nebo bez peněz – co je ve společnosti větší trest?

Mám zájem dodávat dobré služby, pomáhat podnikatelům tak, aby mohli svými výrobky nebo službami přispívat svému okolí a aby za svoje přispění dostali spoustu peněz. A také, aby se jim dlouhodobě dařilo.


CHCETE ZNÁT ZÁKLADNÍ PRAVIDLA PRO ÚSPĚŠNÉ PODNIKÁNÍ?

CHCETE VĚDĚT, JAK DOSÁHNOUT STABILITY?

NECHTE SE VYTRÉNOVAT V ÚSPĚŠNÉHO PODNIKATELE!

VY, CO SI TROUFÁTE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ TO ZVLÁDNEME!!!


Držím Vám palce!


Josef Orálek