Stačí motivovat penězi?

Zabere to jen 6 min času

12. Peníze

JSOU PENÍZE DOSTATEČNÁ MOTIVACE?

Na tuto otázku můžeme odpovědět různě. Jsou lidé, kteří Vám budou tvrdit, že peníze jsou to nejdůležitější a že se bez nich nedá žít, takže je to jediná motivace – to je pravda. Jiní lidé budou tvrdit, že motivovat se penězi je nesmysl, že peníze nejsou všechno a bez peněz je život možný – to je taky pravda. Názory ohledně pravdy o motivaci penězi mohou být různé.

Kde tedy hledat tu nejpravdivější pravdu? Každý máme svou a já Vám ji teď popíši :).

V dnešní společnosti, jak jsem již zmínil, je důležitost peněz stavěna na velmi vysokou úroveň. Podívejte se na uchazeče o zaměstnání. Absolventi vysokých škol přicházejí pro práci s myšlenkou, „já jsem vystudoval, proto mi musíte zaplatit“, to, že nic neumí, jim vůbec nevadí. Neříkám všichni! Tak se tedy podívejte, co je učí společnost. Peníze jsou na prvním místě. A já myslím, že peníze mají svou důležitost, ale když nic neumím a chci za to peníze, do jaké sféry řemesel se dostáváme?

Slyšel jsem a souhlasím s tím, že je jen jedna profese, kde cílem jsou peníze, a to je profese zloděj:), což zní drsně. Ale co je cílem pekaře? Nakrmit lidi svými rohlíky. Co je cílem zedníka? Dát lidem střechu nad hlavou. Nikdo z nás podnikatelů přece nechce peníze za nic. Nejvíce mě motivují podnikatelé, kteří jsou úspěšní ve svém podnikání, kteří zvládají nelehké situace a vítězí. Já chci být prospěšný a za to chci peníze.

MOTIVACE POUZE PENĚZI NEPŘINÁŠÍ VŽDY PROSPĚCH A DOBRÉ VZTAHY.

Když pošlete zedníka, který chce jen peníze na stavbu, bude dělat vše proto, aby dostal peníze. Když ho odměníte za hodinu (což je také nástroj, jak naučit člověka myslet jen na peníze), je velmi obtížné z něj dostat pořádný výkon. Jemu je jedno, za co dostane peníze – a zákon ho v tomto jen podporuje!

Kvalita, upřímnost, dobrá komunikace a víra ve svou práci, to jsou hlavními motivy, které přinesou bohatství. Rozumní lidé vědí, že musí odvést velký kus práce, a také chtějí, aby jejich práce měla smysl, a sami se motivují dobrým výsledkem a pak mají peníze.

Tam, kde motivace penězi převládá, většinou peníze schází, prostě nejsou. Čím větší pozornost penězům věnujete, tím hůř se k nim dostáváte!

Nemusíte mi věřit a taky neříkám, že nemáte mít žádnou pozornost k penězům, pouze upozorňuji, že peníze mají svou hodnotu, když za nimi stojí výsledek, a pokud chci mít dobrý výsledek, musím soustředit všechny síly pouze na to, abych výsledek dosáhl efektivně a v co nejlepší kvalitě – a toto je má odpověď ohledně motivace.

Společnost má spousty informací o penězích, lidé jsou velmi ovlivněni reklamou a dnes si berou úvěry i na dovolenou. Proto je velmi těžké v této záplavě různých vlivů nasměrovat pracovníky správným směrem. Ale pokud chcete mít kvalitní a loajální personál – je nutné lidem pomoci pochopit, co jsou to peníze a správně je motivovat. Já vím, jak toto udělat, jak jim objasnit tyto zákonitosti.

A mám způsob, jak motivovat pracovníky, znám zákony motivace a mohu každého z Vás udělat manažerem, který si snadno takové zásady osvojí a začne je používat nejen on, ale i jeho loajální personál. Tak mi zavolejte a dáme se do toho.


CHCETE MÍT KVALITNÍ PERSONÁL?

CHCETE UMĚT MOTIVOVAT SVÉ LIDI?

CHCETE MÍT PERSONÁL, KTERÉMU ZÁLEŽÍ NA DOBRÉM JMÉNU FIRMY?

VY, CO SI TROUFÁTE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ TO ZVLÁDNEME!!!


Držím Vám palce!


Josef Orálek