Kde a kdy končí podnikání?

Zabere to jen 5 min času

11. Cíle

KDE PODNIKÁNÍ ZAČÍNÁ A KDE KONČÍ?

Zajímavá otázka a já Vám ji hned zodpovím a asi nebudete překvapeni a zřejmě i odpověď znáte.

Každý začátek souvisí s myšlenkou, buďto s malou, nebo s velkou. Jednoduše s myšlenkou a my podnikatelé přece chceme naše myšlenky realizovat. Když si vymyslí podnikatel obchod plný lidí a za pár let stojí před obchodem plným lidí, musí cítit a cítí hřejivý pocit úspěchu. Ale vše začalo myšlenkou. Představte si, že ten podnikatel by myšlenky neměl, nikdy by ho obchod plný lidí nenapadl, tento obchod by nebyl.

Myšlenky nás ovlivňují celý život. My je máme a snažíme se je realizovat, a jak jsem řekl – mohou být malé, nebo velké – postavený mrakodrap nebo stánek na trhu, nakrmený národ nebo vyčištěné město a les. Takových myšlenek máme mnoho, ale jen pár z nás dokáže uskutečnit, to co jsme vymysleli. Je to cenný dar? Nebo tvrdá dřina? Souvisí tato schopnost s výchovou, nebo se vzděláním? Jednoduše, se vším souvisí a v podstatě je to jedno – hlavně, že jste a že své myšlenky uskutečňujete.

Takže máme cíl! Odstartovali jsme svoji hru, hru, která má naplnit náš život smyslem. Máme cíl! Začali jsme podnikat.

Jak jde čas, tak náš podnikatel kouká, jak kolem jeho obchodu rostou další a další obchody. Už nechodí tolik lidí a ten obchod už není tak plný a on si začne říkat: „už to není, jak to bylo, trh se změnil a lidi už nejsou takoví, jací byli nedávno“. Zákazníků ubývá a na podnikatele přicházejí temné úvahy o jeho budoucnosti: „nemá to smysl… s tím se už nedá nic dělat…“, přichází beznaděj.

Opět jsou tu myšlenky, myšlenky, které vedou podnikatele ke konci jeho hry a on je slepě následuje. Už má nový cíl!

Takže jaká je odpověď na otázku?

PODNIKÁNÍ ZAČÍNÁ A KONČÍ U VÁS PODNIKATELŮ!!!

Náš podnikatel dobře začal, ale co dál?

Tvořte cíle, když ho dosáhnete, tvořte další a pak další. Mějte cenné cíle, pro své klienty, své pracovníky a sebe. Nenechte se zastavit a tvořte!

Ten, kdo má odvahu vytvořit myšlenku a přes mnoho překážek svého okolí jít a uskutečnit ji a nakonec zvítězit, zaslouží velké uznání a podporu. Já jsem tu proto, abyste uskutečňovali své cíle a hráli lepší hru v životě a v práci. 

Toto je můj cíl! Přeji Vám hodně štěstí v podnikání!


CHCETE MÍT PROSPERUJÍCÍ FIRMU?

CHCETE DOSAHOVAT SVÝCH CÍLŮ?

STAŇTE SE ÚSPĚŠNÝMI VŮDCI!

VY, CO SI TROUFÁTE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!


Držím Vám palce!


Josef Orálek