Jsou Vaším cílem peníze?

Zabere to jen 5 min času

11. Cíle

JSOU CÍLEM PENÍZE?

Jak pro koho… Když se podíváte na peníze jako na konečnou, můžeme považovat za pravdu, že peníze jsou cílem naší práce. Peníze jsou cílem mnoha lidí a nemohu jim to mít za zlé. Mít peníze je v dnešní době povinnost a nemít peníze je zločin.

Když máme peníze, můžeme platit za jídlo, šaty, obydlí a jiné služby, které nám pomáhají přežít. Když nemáme peníze, musíme jezdit načerno, krást v obchodech a podvádět své okolí a to nás může přivést až do soudní síně.

Takže peníze = cíl – tento pohled může obstarat přežití Vám i Vašim pracovníkům. Je tu ale jeden nezapomenutelný fakt a to je Váš výrobek nebo služba a její kvalita. A taky jsou tady Vaši klienti, ti klienti, kteří Vám uvěřili, že to, co děláte, děláte pro ně, ne pro peníze!

Podívejte se na to takto. Chcete si koupit auto, tak jdete do autosalonu. Kdybyste věděli, že ten obchodník naproti Vám Vás obsluhuje jen proto, aby z Vás dostal peníze, jakou míru důvěry byste vůči němu měli?

Kdybyste měli cukrářku, které záleží jen na tom, aby Vám chutnalo, aby se Vám Vaše oslava povedla a aby hosté byli nadšení z těch sladkostí, jak by se Vám nakupovalo v tomto případě?

Mít jako cíl peníze je v dnešní době povinnost – povinnost, která je nám vtloukána státem, bankovními domy a jinými institucemi, které pouze přerozdělují finance.

Váš opravdový cíl může být něco velkého, něco vznešeného a velmi hodnotného a peníze jsou v takovém případě pouze vyjádřením hodnoty tohoto cíle.

Například, když si dáte za cíl nakrmit celý stát dobrým chlebem – při dosažení tohoto cíle Vám celý stát dá peníze. Je to velký cíl a mnoho peněz. Když nakrmíte pouze své město, dostanete peníze od svého města a to je o něco méně peněz.

PENÍZE JSOU MĚŘÍTKEM HODNOTY NAŠICH CÍLŮ.

Někdo si může říct „ a co kvalita práce?“, ta je velmi důležitá a patří ke koloběhu vedoucímu k úspěchu. Nestačí mít cíl a bez práce a dosažení tohoto cíle přijít k penězům. Toto možné není. Tento příspěvek je pouze pohledem na cíl a peníze.

Pokud neumíte stanovit cíl správně, nebo pokud s cílem neumíte pracovat, cesta za penězi se stane komplikovanou. Já Vám přeji, aby tomu tak nebylo, abyste dosáhli toho, čeho chcete, a dostali hodnotu, která Vám právem náleží.

Já vím, jak pomoci podnikatelům k dosažení cíle! Pokud to skřípe, chyba je vždy v základu…
Zavolejte mi a já Vám ji pomohu odstranit.


CHCETE EFEKTIVNĚ DOSAHOVAT TOHO, ČEHO CHCETE?

CHCETE MÍT ÚSPĚŠNÉ PODŘÍZENÉ, KTEŘÍ DOSAHUJÍ CÍLŮ?

CHCETE MÍT DOBRÉ VÝSLEDKY?

VY, CO SI TROUFÁTE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!


Držím Vám palce!


Josef Orálek