Mohu vyhrát bez přípravy?

Zabere to jen 5 min času

10. 21 kroků k nesmrtelné firmě

13. PŘIPRAVTE SE NA DODÁVKU

PŘIPRAVTE SE, právě začínáme. Podle mnohých to je nejdůležitější krok v organizaci. A máte pravdu! Tento krok je velmi důležitý a patří v důležitosti ke všem těm 21 důležitým krokům, bez kterých se nepřemožitelná organizace neobejde.

Měli jsme tu vize, řízení, nábor a zaškolení personálu, obchod, finance. A co teď přichází? Přece dodávka, výroba nebo realizace – prostě se jedná o kroky, zabývající se dodávkou služeb, materiálů, nebo výrobků – nebo všeho dohromady:).

Je mnoho lidí, kteří jsou velmi vzdělaní ve svých oborech. Zedníci mají stavební firmy, kuchaři vlastní restaurace, pekaři provozují pekárny… Ať už jste kdokoli, vaše odbornost je nad tou mou a já ji respektuji a vážím si jí. Nemám Vám co radit – Vy svou práci umíte tak, jak to nejlépe jde. Tak proč se tomuto tématu tolik věnuji???

Jednoduše protože jsem až moc často narazil a narážím na šikovné podnikatele, kteří zbytečně při nedodržení nezbytných kroků v dodávce přicházejí o peníze, klienty a mnohdy i své firmy.

Dám Vám příklad: 
Jeden podnikatel slíbil, že dodá montáž zařízení jednomu svému zákazníkovi. Dal mu termín. Když ten daný den měl jít pracovník montovat, zjistilo se, že ten stejný pracovník slíbil montáž jinému klientovi. Tak se dohodli, že tuto montáž udělá odpoledne. Jenže odpoledne si šel do skladu pro zařízení, které měl montovat, a zjistil, že zařízení nemá držák na stěnu – tudíž neměl co montovat. Dovedete si představit, jak vypadal klient, který si dvakrát přeházel svůj osobní program?

CO SI NEPŘIPRAVÍTE, NEMÁTE!

Sebelepší výrobek může být zastíněn totální nepřipraveností na dodávku. Zmatek, který je pak zvládán, stojí mnoho sil jak zaměstnance, tak klienta a mnohdy i majitele. Následné žehlení způsobených potíží je jen završením, které stojí zbytečné další náklady!!!

Pokud chcete, jak říká můj klient, aby šly věci „cak, cak“, nepodceňujte tento krok a připravte se na dodávku pořádně. Víte, kolik vyhraných zápasů ve sportu se rozhodlo právě v přípravě? Všechny:).
Existují přesná pravidla, jak způsobit, že nebudete dělat zbytečnou práci a Vaše nervy nedostanou zabrat! Zavolejte, jsem tady pro Vás.

CHCETE, ABY VAŠE DODÁVKA SLUŽEB ČI VÝROBKŮ PROBÍHALA HLADCE?

CHCETE, ABY KAŽDÝ PŘI DODÁVCE ZAJISTIL, CO MÁ?

CHCETE PŘESTAT HASIT „NEOČEKÁVANÉ POŽÁRY“?

CHCETE ZAMEZIT ZTRÁTÁM?

CHCETE SPLNIT TŘINÁCTÝ KROK NA CESTĚ ZA NEPŘEMOŽITELNOU FIRMOU?

SPLŇTE HO!

VY, CO SI TROUFÁTE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!


Držte se!


Josef Orálek