Používáte peníze správně?

Zabere to jen 5 min času

10. 21 kroků k nesmrtelné firmě

11. POUŽÍVEJTE SPRÁVNĚ SVÉ FINANCE!

Máme tady zase jedno velmi aktuální téma. Tento jednoduchý krok, tento jasný a k životu, a to nejen k životu firmy neodmyslitelný krok dělá v dnešní době lidem, firmám a státům neuvěřitelné problémy. S tímto nezvládnutým krokem je spojeno mnoho krachů. Přestože tento krok je tak jednoduchý, patří mezi nejméně zvládnuté kroky v tvoření společností, a to nejen těch podnikatelských.

Pro příklad nemusíme chodit daleko, jen se podívejte na naši vládu – na tvorbu státního rozpočtu. A toto neplatí pouze o našem státě, připomeňte si například Řecko, Španělsko, Itálii. Neschopnost používat finance správně zasahuje ekonomiky celého světa, ale toto téma můžeme rozebrat později.

Podívejte, jak nebezpečné je špatné používání financí. Každá firma potřebuje pro své přežití peníze, proto bychom mohli peníze nazvat jako energii pro existenci Vaší firmy. Podívejme se tedy na špatné použití financí jako na špatné použití energie. 

Například poběžím maraton, když na začátku, hned po startu vypotřebuji, utratím většinu energie, když si nerozložím energii pro celý závod, jak to dopadne? Uvidím cíl? Ne, nedokončím ani závod. Někteří se dostanou i do zdravotních potíží a může být ohrožena jejich existence. Když odhlédneme od těchto vlivů, jedna věc tu zůstává a to je neschopnost dokončit závod. Jak se mi bude chtít příště běžet?

Co toto má společného s podnikáním? Tak se podívejte, když použijete peníze na zakázce špatně, když utratíte víc, než máte hned od začátku, co se stane v budoucnu? Jak to ovlivní úspěšné dokončení zakázky a jak to ovlivní Vaši další chuť do práce?

CESTA K PROSPERITĚ VEDE PŘES SPRÁVNÉ POUŽÍVÁNÍ FINANCÍ.

Je to jednoduché a proč Vám to říkám? Protože vidím, co se kolem mě děje, kolik zmařených cílů jsem viděl za posledních pár let, jen pro tuto neschopnost. Pokud Vám záleží na Vašich cílech, pokud Vám záleží na tom, jaká bude Vaše firma a pověst, udělejte a stále dělejte tento jednoduchý krok. Pokud si říkáte „to se Ti, Orálku, lehce řekne, ale jak na to“? Je to snadné, já vím jak na to, jak toto vyřešit jednou provždy. Je důležité mít dobrý výrobek nebo službu, je důležité dobře obchodovat, a když to umíte, nepokazte si to špatným použitím peněz – zavolejte, já Vám s tím pomohu.

CHCETE MÍT DOBRÝ KREDIT?

CHCETE PODNIKAT BEZ STRESU Z NEDOSTATKU FINANCÍ?

CHCETE DOSTAT SVÉ FINANCE ABSOLUTNĚ POD KONTROLU?

CHCETE SE STÁT ODBORNÍKEM NA EKONOMIKU BEZ DLOUHÉHO STUDIA?

CHCETE SPLNIT JEDENÁCTÝ KROK NA CESTĚ ZA NEPŘEMOŽITELNOU FIRMOU?

SPLŇTE HO!

VY, CO SI TROUFÁTE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!


Držte se!


Josef Orálek