Víte, kdo a co má ve firmě dělat?

Zabere to jen 7 min času

10. 21 kroků k nesmrtelné firmě

4. VÍŠ KDO A NAČ VHODNÝ?

Je mnoho podnikatelů, co mají dobré myšlenky. Dokonce mají schopnost řídit kroky směřující k realizaci té myšlenky. Je mnoho podnikatelů, kteří ji i realizují. Já z Vás mám radost. Je však pár podnikatelů, kteří se u realizace doslova „udřou k smrti“.

Někteří podnikatelé se opravdu hodně zapotí, než dojdou ke svému vysněnému cíli. Asi to tak má ze začátku být, nebo se možná ve výjimečných situacích musí zabrat, ale má to být podnikatelská filozofie, nebo jediný možný způsob jak zvítězit? Já si vše musím dělat sám, já to udělám nejlépe, jsem nenahraditelný?

Například: majitel firmy má perfektně „zmáknutou“ techniku na vystavování faktur. On je jediný, který umí faktury vystavit (pro někoho to může být neuvěřitelný příklad), tak se hodiny zabývá vyúčtováním zakázek a vystavováním faktur a ani si nevšiml, že u jeho klientů už obchází jiný podnikatel, co se chce stát partnerem klienta.

Víte, ti co chtějí nebo chtěli dobýt sami svět, dostali většinou po prstech. Firma je společnost – musí se tedy toho projektu účastnit minimálně dva lidé, ne jeden:). Pokud chcete vytvořit nepřemožitelnou organizaci, je nutné zajistit, aby byla silná v mnoha ohledech. 

Tím nejdůležitějším ohledem je, jak lidé ve firmě rychle a kvalitně zvládají svou práci a jakých výsledků při ní dosahují! Nic jednoduššího v tom není.

NESMRTELNOST FIRMY DĚLAJÍ JEJÍ PRACOVNÍCI.

Takže přicházíme k dalšímu kroku, musíme vyřešit základní otázku. „Kdo mi pomůže dosáhnout mého cíle a jakou roli v té hře bude hrát?“ Krásná otázka. V tomto kroku selhávají mnozí podnikatelé a někteří natolik, že zůstávají na své lodi sami.

Vždyť nalézt pracovníka, vytrénovat ho k dobrým výkonům a loajalitě není nic složitého. Je to práce s lidmi a ta je přece nejzajímavější.

Mnoho podnikatelů hledá způsob, jak tento krok zvládnout. Dokonce se na tomto slušně živí pár agentur. Já vím, jak to zvládnout jednoduše a efektivně – k tomu je ovšem třeba Vás – jsou to Vaše firmy.


CHCETE MÍT VÝKONNÝ A ODDANÝ PERSONÁL?

CHCETE PODNIKAT S NADHLEDEM?

CHCETE SPLNIT ČTVRTÝ KROK NA CESTĚ ZA NEPŘEMOŽITELNOU FIRMOU?

SPLŇTE HO!

VY, CO SI TROUFÁTE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!


Držte se!


Josef Orálek