Dochází Vám "šťáva"?

Zabere to jen min času

10. 21 kroků k nesmrtelné firmě

1. POTŘEBUJE FIRMA BATERII?

Jak to myslím baterii? A proč by to měl být první krok? Co to má společného s nesmrtelností Vaší firmy?

Co je to baterie? Baterie je zdroj energie. Který nástroj nepotřebuje nějaký zdroj energie? Třeba kladivo... , jasné, ale jak vlastně dokáže zatlouct hřebík? Jednoduše, lidská síla dá kladivu energii. Bez lidské síly by to byl kus dřeva a železa.

Proč je vlastně firma přirovnávána k nástroji? No každý post, každá práce má nějaký ten nástroj. Nástroj definujeme jako „něco, co pomáhá k dosažení nějakého výsledku“, je to pomůcka, která nám usnadňuje naši práci. Nástrojem kopáče je krompáč. Bez krompáče, těžko vykopete díru…, vím, existuje ještě bagr:).

Co je tedy nástrojem podnikatele? Je to jeho firma, jsou to lidé, kteří s ním pracují. Firma Vám přece pomáhá dosahovat výsledků, které chcete, a to jak pracovních, tak osobních. Co Vám zaplatí dům, dovolenou, vzdělání Vašich dětí? Co Vám pomůže stát se významným člověkem pro Vaše okolí? Je to Vaše firma!

Takže jako každý nástroj, potřebuje i firma, nějakou tu baterii. Nemluvím teď o monočlánku, nebo jiném akumulátoru, teď mluvím zdroji – o zdroji všeho, co se ve Vaší firmě děje.

SÍLA FIRMY JE PŘÍMO ODVISLÁ OD SÍLY ZDROJE FIRMY.

Viděli jste, jak svítí baterka, které dochází baterie – to světýlko je takové „o ničem“. A baterka s novými bateriemi svítí jako „blázen“. Která z těch baterek je více vidět? Kterou byste raději chtěli? Stejné je to s firmou – pokud má silný zdroj, tak je okolím žádaná, chodí do ní noví a noví energičtí lidé, lepí se na ni noví klienti atd., firma prostě žije, a pokud chcete mít nesmrtelnou firmu – musí nejdříve žít!

Kdo je tedy tím zdrojem, kdo je tím, kdo dává lidem ve firmě nejvíce motivace, kdo je dokáže nadchnout k velkému výkonu? Je to její majitel?

Slýchávám od majitelů, „nemá to cenu, jsem přepracovaný, už mi došla šťáva, kde mám tu energii brát? atd.“ a jiné poraženecké řeči. Která z těch baterek to je? Co svítí jasně, nebo ta, co dohasíná? Zdrojem všeho jste Vy majitelé firem a teď je jen otázka, v jakém jste stavu? Vím, někomu to stačí, jak to je, někdo řekne, že s tím nic udělat nejde. OK – tento příspěvek je věnovaný Vám, kdo chcete být silní a silnější majitelé firmy. Existuje jeden jediný důvod, proč majitelům „dochází šťáva“, já ho znám, a protože znám příčinu, tak vím jak majitelům sílu vrátit.


CHCETE BÝT SILNÝM MAJITELEM FIRMY?

CHCETE SPLNIT PRVNÍ KROK NA CESTĚ ZA NESMRTELNOU FIRMOU?

SPLŇTE HO!

VY, CO SI TROUFÁTE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!


Držte se!


Josef Orálek