Co brání lidem ve zlepšení?

Zabere to jen 5 min času

9. Koučink

4. CO BRÁNÍ LIDEM VE ZLEPŠENÍ?

Jak Vám to má říct? Těch důvodů je velmi mnoho. Každopádně lidé bránící se přísunu informací, nebo rad, jsou Ti, co buď všechno ví – což je ten horší případ, nebo nechtějí nic vědět. V obou případech jejich vývoj ke zlepšení se zastavil a co je nejhorší – oni to tak vůbec nevidí.

Jednou jsem přišel za podnikatelem, mimochodem velmi nadaným člověkem, a on mi říká „já nemám nic, co bych zlepšil, nemám žádný problém, nic mě netrápí“. On neměl žádný problém, tak jsem se rozhodl, že odejdu, a on mě zastavil a říká „já jsem zvědavý, co mi můžeš dát“. Tak jsem začal s jedinou vysvětlivkou – jak chceš něco dostat, když nic nepotřebuješ? On to pochopil a já s ním pracuji už půl roku a on dělá veliké pokroky.

Kouč musí zvládnout nejdříve to, aby byl jeho svěřenec ochoten přijímat informace. Kouč, který toto nezvládne, nemá šanci uspět! Ale proč my lidé to tak máme – proč nechceme přijímat dobrá data a těch špatných se držíme jako klíště?

Podnikatelé, jsou to falešné informace – to jsou informace, kterým jsme uvěřili, protože nějaká autorita nám je kdysi řekla a my jsme ji vzali za svatou. Falešné informace jsou jednou z největších bariér úspěšného koučinku, protože pokud kouč neumí nalézt a odstranit falešnou informaci, jak zajistí, že uvěříte té správné!

FALEŠNÁ DATA STOPUJÍ VĚŠKERÁ ZLEPŠENÍ.

Jste plni falešných informací, za život jich nasbíráte tolik: od rodičů, médií, školy atd., je to mor, co tiše ničí lidskou práci, společnosti, vztahy. Když věříte, že „kdo nekrade, okrádá rodinu“, jak můžete prožít život bez pár let ve vězení. Takových příkladů je mnoho a co je opravdu potíž, vy falešnou informaci najít nemůžete, protože jí prostě věříte – toto není teorie, toto je i můj život.

Je ještě pár důvodů, proč lidé nechtějí přijmout radu, ale falešná informace je nerozšířenější. Umím si poradit se všemi důvody, musím to umět, jinak bych nemohl dělat dobrou práci – kouče!

Slepota je dost nebezpečná, zvlášť když si člověk myslí, že vidí. Majitelé firem nesmí být slepí, protože slepota je ve společnosti nakažlivá a upadnout pak pro všechny není problém! Neopakujte stále dokola své chyby, pojďte na trénink, já Vám pomohu odstranit předsudky, obavy a falešné informace a pomohu Vám ovládnout Vaši firmu.


CHCETE NAJÍT SVÉ CHYBY?

CHCETE ZVLÁDNOUT NALÉZT A ODSTRANIT CHYBY SVÝCH PODŘÍZENÝCH?

CHCETE UMĚT PORADIT LIDEM OKOLO SEBE TAK, ABY JIM TO POMOHLO?

STAŇTE SE ÚSPĚŠNÝM EXPANDUJÍCÍM PODNIKATELEM.

VY, CO SI TROUFÁTE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!


Držte se!


Josef Orálek