Jste líný podnikatel?

Zabere to jen 6 min času

8. Lenost

JE LENOST ŠPATNÁ?

To je otázka? To je jasné že ano, ale ještě než si na tuto otázku odpovíme, podívejme se na to, co je špatné.

Skutečnost, že je něco špatné, vlastně plyne z pohledu hodnotící osoby – tato osoba o tom, co hodnotí, říká „toto nevyhovuje mým požadavkům“.
Například koupím si boty a první den se mi rozlepí podrážka. Řeknu, že toto je špatná bota.

Jenže jsou situace, které jsou hodnoceny více lidmi, a věřte, že co člověk to názor, proto se můžeme ocitnout v případě, kdy jeden řekne „to je špatné“ a druhý „mně se to nezdá špatné“.
Vezměme si rodiče, nějaké rodiče, ne Vaše. Jejich syn rozbil talíř při umývání nádobí. Máma říká „jsi špatný, rozbil jsi mi talíř“ a táta říká „to je dobře, že se učíš umývat nádobí“.

Co je špatné, je relativní, závisí to totiž od postoje osoby, která situaci nebo věc hodnotí – podívejte se do politiky – jak se ohledně toho, co je dobré a špatné politici „mydlí“:).

Lenost je prostě lenost a také svobodné rozhodnutí každého z nás. V jakékoli činnosti můžeme být líní a také méně líní. Dokonce jsou lidé, kteří při odpočinku sportují a jiní se válí u moře.

Jak je to v práci? Je to snadné, kdo se chce rozvíjet, těžko může lenost prosazovat, ten, kdo chce stagnovat, nebo dokonce upadat, ten si lenost může dovolit.

LENOST MÁ CO DOČINĚNÍ S RYCHLOSTÍ VAŠEHO ROZVOJE.

Všichni jsme líní a je na každém z nás jak moc. Vaši zaměstnanci jsou lidé jako každý jiný, takže jsou líní a z toho vyplývá, že pokud chcete, aby se rozvíjeli (a jejich rozvoj přímo souvisí s rozvojem Vaší firmy), těžko můžete jejich lenost tolerovat.

Jak by dopadlo, kdybychom nechali rozhodovat své pracovníky o tom, jak budou líní? To raději neriskujte. Jejich lenost je větší než ta Vaše, jinak by přece měli svou firmu!!! Jak zbavit své pracovníky lenosti? Zavolejte, vytrénuji Vás tak, že o lenosti se bude Vašim lidem jen zdát.

JSOU VAŠI PRACOVNÍCI LÍNÍ A VY NA TO JEN KOUKÁTE?

CHCETE VĚDĚT, JAK UDĚLAT SVÉ LIDI PRACOVITÝMI A SAMOSTATNÝMI?

JAK UDĚLAT Z LENOCHŮ PRACANTY?


VY, CO TO CHCETE ZVLÁDNOUT, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!


Držte se!

Josef Orálek