Buďte VŽDY příkladem pro své podřízené!

Zabere to jen 6 min času

7. Očima Zaměstnance

OČIMA ZAMĚSTNANCE - 12. ČÁST - FINÁLE

Tak pro tuto chvíli by to stačilo. Jsem přesvědčený, že oči zaměstnance vidí. Vidí stejně jako ty naše podnikatelské oči. Nikdy nebudu zastávat názor, že firmy by měly být řízeny názory několika lidí, ale pohled podřízeného nás může k mnohému inspirovat.

Mě jako podnikatele tyto příspěvky přesvědčily o jedné důležité věci – že je jen na nás, co vidí naši zaměstnanci, je jen na mně, jak mě budou chápat, a je jen na mně, jak dokážu svůj příklad zhodnotit právě u svých pracovníků.

Dám Vám jednoduchý příklad: majitel přijde po flámu do práce a udělá si kávu. Poradu, kterou měl mít, na kterou se všichni připravovali, zrušil a asistentce řekl, ať zruší všechny jeho schůzky. Co vidí pracovník – majitel nedělá práci, kterou má. Nesměruje lidi, nekontroluje výsledky. Co si řekne – odpověď je na Vás. Nic mu nepomůže JEHO „já jsem tu majitel, já si mohu dovolit vše“. Což je pravda, ale může se dočkat prázdných kanceláří, nebo, a to je horší, plné kanceláře lidí, kteří nedělají svou práci.

Takových příkladů můžeme najít stovky. Všechny vedou pouze k jednomu závěru. DÁMY A PÁNOVÉ, JSME VIDĚT.

Když poslouchám naše „vůdce“, říkám si, kolik lidí se na tohoto člověka, který vymyslel taková „moudra“, dívá a co si vlastně o něm myslí a jak se cítí on? Já o těchto lidech pochybuji.

Dámy a pánové, nedávejte svým lidem záminku k tomu, aby o vás pochybovali. To, že si myslíte, že Vám prominou nebo že Vás nevidí, může znamenat konec toho, co jste léta budovali, je to jen na Vás. Je tady jedna otázka – jak poznat, zda toto, co zrovna teď dělám, je správné, a zda jdu dobrým příkladem? V dnešní době je právě v těchto základních otázkách velký zmatek…

Oči zaměstnance se pro dnešek zavírají. Myslím tím, že tento mini seriál pro tuto chvíli končí – ne že ode dneška Vaši pracovníci budou spát:). Mým záměrem nebylo někoho urazit nebo pošpinit, a pokud se někdo z Vás „chytil za nos“, děkuji Vám a přeji úspěch.
Vy, co chcete být mistři v tom, jak se zachovat v různých situacích – zavolejte mi, mám pro Vás připravený speciální trénink. Bez této schopnosti se podnikání může stát velmi nebezpečné!!!


CHCETE, ABY VÁS VAŠI LIDÉ RESPEKTOVALI?

CHCETE BÝT PRO SVÉ PODŘÍZENÉ DOBRÝM PŘÍKLADEM?

CHCETE MÍT JISTOTU VE SVÝCH ROZHODNUTÍCH?

VY, CO TOTO CHCETE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!

Držte se!


Josef Orálek