Má ve Vás zaměstnanec jistotu?

Zabere to jen 7 min času

7. Očima Zaměstnance

9. OČIMA ZAMĚSTNANCE

Petr dnes vyslovil velmi základní problém. Mám vždy velkou radost, když vidím, že lidé chápou základy budování úspěšného vztahu. Pokud si říkáte, že toto téma je mnou a možná i jinými stále omílané – máte pravdu. TAK PROČ TOLIK VZTAHŮ KONČÍ NEZDAREM, když všichni víme. Myslím, že opravdové pochopení základů společenských vazeb je tak důležité a v dnešní „civilizované“ době velmi opomíjené!

Podívejte se na to – když si chcete koupit kolo a neznáte základy jízdy na kole, k čemu Vám bude? Spát s ním v posteli je velmi nepraktické:). Petr píše toto:

Zeptali jste se sami sebe někdy – mohu tomu novému, kterého jsem minulý týden přijal, důvěřovat? Vždyť ho skoro neznám?
A napadlo Vás při tom – věří on Vám?

Neříká si náhodou: „Myslí to s námi zaměstnanci dobře, chce pro nás to nejlepší, chce, abychom si my a naše rodiny žili lépe?“

Je důvěra důležitá? Dle mě je to asi jeden ze základů jak pracovního, tak běžného vztahu.

Já kdybych nevěřil v majitele, že to myslí dobře, že nechce z firmy vytřískat co nejvíc, hlavně pro sebe a nám tři měsíce nedat výplatu a pak skončit, tak si hledám práci – tak bych už tu práci neměl. Pro mě jako pro zaměstnance je důležité vědět a věřit, že podnikatel chce firmu budovat a rozvíjet.

Jsem moc rád, že vím, komu a čemu věřím, za čím jdu a jaké jsou moje a naše cíle. Docházet do práce s tím, že nevím, zda dneska nepřijdou exekutoři, by mě asi nebavilo a netěšil bych se. Naopak já se do práce těším a vím, že nepřijdou. Taky vím, že práce je a bude – protože můj šéf má práci pořád.

Jak to vím? – Věřím majiteli! Věří i Vám Vaši zaměstnanci?

Petr

Myslím, že ano, Vaši zaměstnanci něčemu věřit musí, pokud jsou s Vámi. Jsou však lidé, kteří pod pláštíkem důvěry mohou skrývat „vypočítavost“. Pracovník, který věrně stojí po boku majitele, dává mu najevo důvěru a bere mzdu – jeho výkony však jsou mizerné – k čemu je taková důvěra? Tak vidíte i důvěra může být zneužita! Existuje vyšší princip, který je vysoko nad důvěrou, a s ním je potřeba umět pracovat – já ho znám a řídím se jím a daří se mi. 

CHCETE HO TAKÉ POZNAT?

CHETE UMĚT ZVYŠOVAT DŮVĚRU VE VAŠÍ FIRMĚ?

CHETE MÍT OPRAVDU ODDANÉ PRACOVNÍKY?

VY, CO CHCETE VĚDĚT, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!


Držte se!


Josef Orálek