Jak to vidí zaměstnanec?

Zabere to jen 7 min času

7. Očima Zaměstnance

7. OČIMA ZAMĚSTNANCE

Oči zaměstnance dnes pokračují dalším pohledem na své velitele. Majitelé tyto názory jsou možná kousavé, ale vůbec nejsou nebezpečné – jsou pro Vás; pokud si z nich vzít nic nechcete, nečtěte a vy co ano, tak Elena píše svůj další postřeh, který, jak já věřím, se věnuje problému, na který jsme dnes už všichni zapomněli. Ale možná Vás navede na něco podobného. Poněvadž tady nejde o krizi, ale…

Pro mě je tento pohled v jedné věci důležitý – je to otázka důvěry podřízeného v nadřízeného. Pokud tento základní kámen opomeneme položit a oprašovat jej, naše firmy mohou mít velmi krátkou budoucnost. To já nechci. A VY? Takže tady pozdrav od Eleny:


Překvapivě často se setkávám s podnikateli odmítajícími jakoukoli novou myšlenku s odvoláváním se na krizi. Přitom si právě oni nejvíc stěžují, a to úplně na všechno, včetně zaměstnanců. Že jsou nezodpovědní, nespolehliví, nechce se jim pracovat, …
Musím se přiznat, že mě nejedenkrát napadlo: v takové firmě by se mi taky nechtělo pracovat! A upřímně – komu by se chtělo? Jakmile majitel firmy v „každé větě“ skloňuje slovo „krize“, uzavírá se novým nápadům a drží se svých zajetých kolejí, které už třeba dávno nefungují, přenáší nejistotu i na zaměstnance.
Protože majitel nemá s firmou žádné plány do budoucna, zákonitě ani zaměstnanci neplánují svou budoucnost ve firmě. Jak by potom mohli být produktivní a iniciativní? Majitel jen dostává, co sám zasel – zákon akce a reakce. Věřte, nebo ne, jde to i jinak. Nejsou výjimkou podnikatelé, kteří si své zaměstnance dokonce chválí! A věřím, že i jejich zaměstnanci si chválí je. Stačí dát zaměstnancům jistotu, že s nimi počítáte i do budoucna.
Elena
Máte to? Mě na tom překvapuje, jak pracovník přenáší zodpovědnost za svou budoucnost na majitele, ale proč my majitelé vlastně svou práci děláme? Není to náhodou podstata naší práce? Postarat se o budoucnost svých firem? Vy, co víte, že v této činnosti máte mezery, ale umíte dobře objednat materiál nebo vyložit auto se zbožím, vězte, že to pro rozvoj firmy nestačí, možná pro rozvoj logistiky nějakého podniku. Pro Vás, co Vás to štve, mám speciální trénink JAK SE STÁT SPRÁVNÝM MAJITELEM – JAK VYTVOŘIT NEPORAZITELNOU ORGANIZACI!

CHCETE MÍT POSLUŠNÉ A MOTIVOVANÉ PRACOVNÍKY?

CHCETE BÝT RESPEKTOVANÝ SVÝM OKOLÍM?

CHCETE MÍT NESMRTELNOU FIRMU?

VY, CO SI TROUFÁTE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!


Držte se!


Josef Orálek