Říkají Vám Vaši zaměstnanci opravdu to, co si myslí?

Zabere to jen 5 min času

7. Očima Zaměstnance

6. OČIMA ZAMĚSTNANCE

Ahoj, jak se dneska daří? Hned se podíváme na další pohled očima zaměstnance. Kdy jste byli naposledy ve své firmě? Kdy jste naposledy tvořili na pozici majitele? Možná si kladete otázku, co je to to tvoření na pozici majitele?

Někteří si mohou říci, „já musím dělat všechno, vždyť je to moje firma“. Zeptám se ještě jinak. Kdy jste měli čas si sednout a v klidu rozvíjet své podnikání místo poletování a řešení toho, co je potřeba?

I Vaši lidé vnímají, zda máte své „vladařské povinnosti hotové“. Elena se na to dívá z pohledu svých zkušeností:
Minule jsem skončila vyzdvihnutím osobního příkladu majitele a dnes bych toto téma ještě rozvinula. Pozastavím se nad rolí osobního příkladu v přístupu majitele firmy k  práci.

Jako zaměstnanec mám zkušenosti s obojím – s majitelem, který se ve firmě ukázal jednou za rok, i s majitelem, jehož kroky mám denně na očích. A motivační dopad je nesrovnatelný. Za prvé viditelné úsilí majitele pobízí k vyšším výkonům i nás zaměstnance, a vidím-li, že na firmě někomu záleží, dává to pocit jistoty a do určité míry zavazuje.

Ale také – když mám možnost nahlédnout na činnosti majitele, dává mi mnohem větší smysl i chod celé firmy a také má vlastní práce.

Zkrátka, je-li ve firmě vidět práce majitele, hned se to odrazí na přístupu zaměstnanců. Potvrzuje se mi to prakticky denně. Zavolám-li do firmy a v telefonu se ozve asistentka znuděná či protivná, zcela jistě se dozvím, že majitel do firmy nechodí a nikdo o něm vlastně neví. Tam, kde je majitel aktivně přítomen, je přístup hned jiný. A stejně to vnímají i Vaši zákazníci! Celkem snadno tak můžete ovlivnit atmosféru ve firmě a pracovní nasazení zaměstnanců, tak neváhejte a jděte příkladem!

Elena

Je to jednoduché, stačí být majitelem! Majitel je velmi specifická pozice. Když říkám specifická, tak tím myslím nenahraditelná – tím je specifická. Ve firmě je taková nálada, jakou tam majitel vytvořil a stále vytváří.

Nejsem toho názoru a ani nejsem zastáncem toho, že musí být majitel pořád „na místě činu“, dokonce trénuji majitele v tom, aby nebyli, ale majitel musí zajistit pár věcí, které jsou bezpodmínečně nutné, aby vše fungovalo, a věřte, majitelé, nikdo to za Vás neudělá! Vždyť Caesar dobyl mnoho zemí a nemusel tam být, aby byla jeho vláda udržena! Já vím, co udělat, aby byla Vaše vláda neotřesitelná.

CHCETE VĚDĚT, JAK ZAJISTIT DOBRÉ VÝSLEDKY A NEBÝT VE FIRMĚ?

CHCETE MÍT POSLUŠNÉ ZAMĚSTNANCE BEZ STÁLÉHO KONTROLOVÁNÍ?

ZAJISTĚTE SI RESPEKT A ÚCTU SVÝCH PRACOVNÍKŮ!

VY, CO SI TROUFÁTE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!


Držte se!


Josef Orálek