Je lepší člověk, nebo stroj?

Zabere to jen 5 min času

6. Nadřízení a podřízení

ZAMĚSTNANEC JE JEN ČLOVĚK

Nechci být tolerantní k zaměstnancům a ani nejsem. Tento můj postoj nemá s tolerancí nic společného, jen to tak může vypadat, já jsem jeden z těch, co toleranci nevidí rád!

Když si koupíte auto, dostanete k němu návod k použití. Mnoho z nás začne auto používat instinktivně, a až vypátráme svými pokusy vše, co potřebujeme k použití auta, stačí nám to a my jezdíme. Když se zmýlíme, tak nám auto neodporuje, a když, tak jen do zásahu mechanika, pak vše běží jak má.

Kdybychom měli příručku, jak zacházet s lidmi, možná by pro nás měla větší cenu než manuál k autu – pro některé.
Kdybychom my lidé, tedy i zaměstnanci, byli stroje, tak by nás náš „programátor (rodič, učitel, kamarád, politik, …)“ všemu naučil a my bychom vše uměli správně. Bohužel naši „programátoři“ se občas mýlili, a že jich v našich životech bylo mnoho, naučili nás i jiným věcem, které nám teď moc prospěšné nejsou. A protože jsou to naši „programátoři“ a nic jiného nám nedali, tak tomu prostě věříme a pracujeme s tím, co máme, i když to nenese úspěchy. Mimochodem i oni měli své „programátory“.
A stejně tak to je se zaměstnancem. Takže tvrzení, že zaměstnanec je jen člověk, vlastně není pouze fráze, nebo spíš výmluva. Je to fakt. Pokud Váš zaměstnanec celý život vyrůstá v rodině dělníka a státní zaměstnankyně, určitě u něj najdete názory, které mají co dočinění se sociálními jistotami. Ale co s ním, když je tak naučen – musím mu dát fixní plat a odstupné? Bude těžké s ním pracovat?

Nemusím, stačí jej „přeprogramovat“. Co dělat s lidmi, s kterými je těžké pracovat? I pro Vás se stane podnikání těžkým. Někoho to pak může i přestat bavit a stane se také zaměstnancem. Hlavu vzhůru, na vše existují snadná řešení.

ZAMĚSTNANEC JE JEN ČLOVĚK, A PROTO VYŽADUJE SPECIÁLNÍ PÉČI!!!

Kdybyste měli příručku, jak zvládat zaměstnance, jak ho umravnit, nebo jak zajistit, aby Vám věřil a pochopil Vás, tak byste s lidmi dokázali neuvěřitelné kousky. Nemuseli byste uhýbat nesmyslným požadavkům, nemuseli byste tolerovat lajdáctví a rozkrádaní Vašich firem. Nemuseli byste si říci, „zaměstnanec je jen člověk“.

Já tuto příručku mám!!!

CHCETE DOKÁZAT ZMĚNIT SVÉ ZAMĚSTNANCE?

CHCETE MÍT ODDANÉ A PRODUKTIVNÍ ZAMĚSTNANCE?

ZJISTĚTE, JAK ZVLÁDNOUT SVÉ LIDI!!!

VY, CO SI TROUFÁTE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!


Držte se!


Josef Orálek