Proč musí existovat nadřízený?

Zabere to jen 5 min času

6. Nadřízení a podřízení

MUSÍ BÝT LIDÉ PODŘÍZENI?

To je téma, na tom si zgustnu:). Podle mého názoru rezolutně ne!!! My máme právo na svobodu a svobodné rozhodnutí! Tento svůj pohled jsem si vytvořil, když mě rodiče tak často nutili dělat věci, které jsem dělat nechtěl.

Byl jsem jako revolucionář, protestující i proti tomu, že déšť padá seshora:). Na tomto přesvědčení jsem uvízl na dlouhá léta a ne, že by se mi nedařilo – ale jednou to přijít muselo, dostal jsem ránu od života a druhou a třetí…, nakonec jsem skončil jako ten poslední revolucionář, který se rozhodl padnout za svobodu.

Naštěstí se jednou v mém životě objevil člověk, kterého jsem začal poslouchat, a vůbec mi nevadilo, že jsem podřízený. Co se mnou ten člověk udělal, asi mne „začaroval“:).

Tento člověk udělal jednoduchou věc. Ukázal mi, že každý z nás by měl mít někoho, komu je ochoten se podřídit! A k tomu mi ukázal jeden princip – zeptal se, jak chceš někoho řídit, když se sám řídit nenecháš?

LIDE SCHOPNÍ SE PODŘÍDIT JSOU SCHOPNI LÉPE ŘÍDIT.

Stává se Vám, že Vaši podřízení protestují, neposlouchají, lžou Vám a Vy jim stejně zaplatíte? Už jste se přistihli s myšlenkou – „já nejsem řídicí typ, toto není práce pro mě, nebo s člověkem je nejtěžší práce“. Mnoho podobných úvah v historii lidstva zničilo ty nejpokrokovější myšlenky a my jako jejich majitelé jsme přišli o splněné životní sny.

Bez vůdců a podřízených by svět nebyl tím, čím je, proto podřídit se je v určitých chvílích velmi duševně zdravé a v některých chvílích zase velmi škodlivé. Takže vlastně rozhodujete Vy, kdy se podřídíte a kdy ne. Jednou je to v pořádku a jednou zase na škodu!

Takže jediným rozhodujícím faktorem je to, jak správně se umíte rozhodovat. Sám jsem zažil svou urputnou obranu proti člověku, který mi mohl velmi pomoci, na druhou stranu, nebyl problém se podřídit člověku, který mne táhl do pasti!!! Určitě toto znáte.

Tak abyste měli jistotu, že nevedete své podřízené do pasti, kterou si sami stavíte – existuje několik málo účinných tréninků, které z Vás udělají schopného vůdce – který ví, čemu se podřídit a co rezolutně odmítnout.

CHCETE SE STÁT ROZUMNÝM VELITELEM S VELKÝM PŘEHLEDEM?

CHCETE ROZEZNAT, KDY JE DOBRÉ SE PODŘÍDIT?

NEVEĎTE SVÉ PODŘÍZENÉ DO BAŽIN.


VY, CO SI TROUFÁTE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!


Držte se!


Josef Orálek