Šéfe, dáte mi dovolenou?

Zabere to jen min času

5. Firma a Obchod

DOVOLENÁ A OBCHODNÍK

Není náhodou, že toto téma mne inspiruje právě teď. Dovolená je v dnešní civilizované době neodmyslitelnou součástí našich životů. Tento článek píši v době, kdy jsem se svou rodinou na dovolené.

Každý z nás někdy na dovolené byl, tak myslím, že to, co píši, je téma Vám blízké. Chceme přece občas vypnout, věnovat se svým nejbližším a upevnit své osobní vztahy. Ne vždy se to však povede na 100 %. Aby dovolená splnila svůj účel, je třeba věnovat velmi mnoho pozornosti právě těm lidem a aktivitám, s kterými je dovolená spojená.

Asi znáte situaci, kdy jste v různých koutech světa, věnujete se zajímavým činnostem a v tom Vám přijde zpráva, se kterou jste nepočítali – těch kanálů máme v dnešní době mnoho, kterými mohou zprávy různého typu přijít. Zprávy typu „šéfe po dobu Vaší nepřítomnosti jsme trhli rekord, vydělali jsme milion korun“ moc nechodí:).

Teď se vrátíme k obchodníkovi, jak to udělat, aby se dovolená nestala pro firmu katastrofou, třeba ztrátou důležitého klienta, nebo spícími dělníky u strojů:). Obchodník nosí práci do firmy, dělníci si ji najít neumí. Podobných situací se v historii obchodu pár stalo.

Dovolenou chápu jako akci, kterou si mohu dovolit, ne akci, která je mi dovolena. Obchodník, který chce odjet na dovolenou a nezajistil vše, co je spojené s jeho povinnostmi, riskuje, že se z dovolené nebude mít kam vrátit.

DOVOLENÁ OBCHODNÍKA ZAČÍNÁ, KDYŽ MÁ HOTOVÉ VŠE, CO MÁ MÍT, A JEŠTĚ NĚCO NAVÍC…

Proč? Protože vždy když přijede zpět z dovolené, zpravidla bývá práce obtížnější, než když odjel – tak to něco navíc se mu bude hodit.

Ať už obchodujete, nebo obchodníka máte jako podřízeného, neriskujte postavení své firmy tím, že podmínky pro opuštění pozice obchodníka porušíte. A jaké jsou to podmínky?

Dám Vám je, když budete chtít…Sestavte si přesná pravidla, která zaručí bezpečí Vaší firmy, když obchodník lyžuje:)

Když si na dovolené obchodník odpočine, vrátí se plný energie – tuto energii potom může proměnit v dobré výsledky.

ZAJISTĚTE BEZPEČÍ PRO FIRMU, KDYŽ JE OBCHODNÍK NA DOVOLENÉ.

CHCETE BÝT V KLIDU, I KDYŽ OBCHOD DOČASNĚ NEFUNGUJE?

UDĚLEJTE SI V OBCHODĚ POŘÁDEK!!!

VY, CO SI TROUFÁTE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!


Držte se!


Josef Orálek