Máte nepořádek v administrativě?

Zabere to jen 5 min času

5. Firma a Obchod

DŮLEŽITOST OBCHODNÍ ADMINISTRATIVY

Už se dostáváme do finále obchodování v tomto seriálu. Neříkám, že nebudou jiné seriály o obchodě, už jich pár vymýšlím…
Toto pásmo, které jsem Vám napsal, se týká základů, těch nejzákladnějších základů, na které jsme se podívali z různých pohledů. Probral jsem různé stavy, různé situace, různé postoje a taky nutnosti, které musí mít obchod a obchodník.

Je pár věcí, o kterých jsem nepsal – to je pravda. Však i na ty přijde řada:), jedné důležité součásti se chci věnovat dnes. Je to strašné slovo „administrativa“, o které jsem se již v minulosti zmiňoval v jiných souvislostech. K obchodu patří jako „knedlík ke svíčkové“.

Administrativa – mnohými nazývaná jako papírování – je něco, bez čeho se obchodník neobejde. Perfektní administrativní systém, který udrží v chodu všechny obchodní komunikace, je jedním ze základů obchodníka.

Administrativa je služebník obchodníka. Slyšeli jste někdy o ministrantech, kteří pomáhali dříve podnikatelům k tomu, aby mohli dělat svou práci? Slovo administrativa vlastně pochází z latiny a znamená sloužit něčemu.

Správná obchodní administrativa pomáhá obchodníkovi, aby mohl obchodovat, což je časově velmi náročná činnost. Když obchodník svou administrativu používá zlým způsobem – tak začne sloužit jí!

Obchodník zavalený administrativou už neobchoduje, nýbrž dělá, jak já říkám „admin“. Papíruje a nemá obchody, ale chodí mu zvýšené účty za papír. Už jste se s tím setkali?

Další extrém je, že obchodník v přemíře papírování odpadne, je vyhozen a od té chvíle veškerou admin odmítá, ale toto také není možné. Jak si může udržet přehled nad všemi těmi komunikacemi, požadavky – bez admin, je též zavalen!

OBCHODNÍK BEZ DOBRÉ ADMINISTRATIVY SKONČÍ VE ZMATKU A STÁVÁ SE POSTRACHEM PRO SVÉ OKOLÍ.

Jediná cesta je mít admin jednoduchou, použitelnou a sloužící. Obchodník, který má přehled, není ten, co zapomíná, komu a kdy měl volat a o čem s ním měl mluvit, je to ten, co svým obchodováním vzbuzuje důvěru... Myslím, že jste oba případy potkali. S kým byla lepší domluva?

Tajemství je právě v admin. Tak vy, co chcete vědět jak na to, volejte, já Vám to tajemství prozradím.

PŘESTAŇTE ZBYTEČNĚ ZTRÁCET SVÉ KLIENTY A VLIV NA TRHU!!!

ŠETŘETE SVÉ NERVY A ZAVEĎTE DOBROU ADMIN VE SVÉM OBCHODĚ!!!

VY, CO SI TROUFÁTE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!


Držte se!


Josef Orálek