Do konce měsíce už nemusím nic dělat... Opravdu?

Zabere to jen 5 min času

5. Firma a Obchod

OBCHODNÍKOVO TVOŘENÍ

Obchodování je velmi výnosná práce – když se dělá dobře! Proč je vlastně tak výnosná? Proč soustružník nemá takové zisky ze své práce? Vždyť soustružník také může svou práci dělat dobře – tak proč je obchodování výnosnější?

Je tady jeden důvod, obchodník musí svou práci stále tvořit. To nedává smysl, soustružník také musí tvořit. Nemusí, tady se hádám sám se sebou:), není to tak, já v tom mám jasno.

Představte si obchodníka při jeho práci, když začíná svou akci. Co vlastně má v ruce? Nic konkrétního. Jediné, čím disponuje, jsou jeho úvahy, že musí najít zákazníka, s ním vytvořit jeho potřebu a dohodnout podmínky, za jakých bude potřeba zákazníka uspokojena. Nemá v ruce vůbec nic, nic fyzického, nic konkrétního – musí vše vytvořit.
Soustružník dostane výkres, dobu, za kterou má být hotovo, a normu, do které se musí vejít, dokonce vedle jeho stroje leží i kus železa, z něhož musí vyrobit součástku – on má v ruce vše.

BEZ KAŽDODENNÍHO TVOŘENÍ ZŮSTÁVÁ OBCHODNÍK CHUDÝ A SOUSTRUŽNÍK TAKÉ.

Mnoho firem i lidí si plete obchodování se zákaznickým servisem. Obchoďáci jezdí po klientech a dívají se, co chybí v regálu, nebo sedí na firmách a čekají, až přijde objednávka, vystavují faktury, vydávají zboží – oni mají vše v ruce, nebo čekají, až jim něco do ruky přijde – oni netvoří, neobchodují, proto jsou jejich příjmy tak mizerné.

Tvoření obchodníka, vlastně nedostatek tvoření je tím základním důvodem úpadku obchodu dnešního podnikání. Tolerance nedostatku tvoření obchodu je lístkem do stanice „konečná“.

Schopnost vytvořit klienta se může zdát pro někoho tak trochu sci-fi, ale bez této schopnosti přicházíte Vy i Vaše firmy o 90 % příjmů.
Může se Vám to zdát tvrdé, nekonkrétní, ale tento mnohdy zapomenutý princip odděluje ty bohaté obchodníky od chudých.

Mnoho podnikatelů a obchodníků tuto schopnost ztratilo, ne že by ji nemělo nebo se ji nenaučilo, oni ji pouze ztratili. Schopnost tvořit je nám lidem tak přirozená jako schopnost přijímat potravu.

Ztráta schopnosti tvořit je také důvod, proč se lidé tak často obracejí na firmy, které mají tvořit za ně. Já za Vás Tvořit nechci, já Vám tuto schopnost vytvořit klienta chci vrátit, chci vás opět uschopnit a vím jak!!!

CHCETE VĚDĚT, PROČ JSOU LIDÉ RADĚJI CHUDÍ, NEŽ ABY ZAČALI TVOŘIT?

ZAČNĚTE VYTVÁŘET ÚSPĚŠNÉ A BEZKONKURENČNÍ OBCHODY!!!

VY, CO SI TROUFÁTE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!

Držte se!


Josef Orálek