Víte, čemu se vyhnout při obchodování 1?

Zabere to jen min času

5. Firma a Obchod

CO NENÍ OBCHOD I

Chcete opravdu zavést ve své firmě obchodní oddělení? Dobře.

To máte tak, pokud chcete mít cokoli a dobře to používat – měli byste o tom něco vědět. Když chcete mít mixer, měli byste vědět, co to mixer je a k čemu slouží a jak ho správně používat. Když nebudete mít dostatek kvalitních informací, tak pro Vás může být mixer nebezpečnou hračkou, která může „nadělat pěknou paseku“.

A stejné je to s obchodem. V nedávné historii je možné nalézt mnoho příkladů, kdy se stal obchod pro firmu zdrojem velkých potíží, a to jen proto, že odpovědné osoby o obchodě věděly pramálo anebo věřily mnoha nepravdivým informacím.

Dnes se chci věnovat právě těmto nepravdám, které se staly pro některé „obchodníky“ zákonem.

Co není obchod?

Obchod není – něco, co se nemusí aktivně dělat – toto všichni víme, tak proč vidím firmy a je jich hodně, které jsou přesvědčeny, že si je klienti najdou?

Obchod není – nic druhořadého – to je také jasné, tak proč firmy v krizi jako první akci rozpustily obchodní úseky, aby ušetřily?

Obchod není – souboj o to, kdo je levnější – to je také jasné, tak proč vidím tolik „marketingových triků“, které v sobě nesou slovo sleva, a pak není na výplaty.

Obchod není – náhoda, nebo štěstí – tak toto je snad také jasné, tak proč tak často slyším „za to může trh, my prostě nemáme štěstí“?

OBCHOD PROSTĚ NENÍ OBOR, KTERÝ MŮŽETE PODCENIT NEBO OBEJÍT NEBO VYNECHAT A UŽ VŮBEC SE NA OBCHOD NEMŮŽETE VYMLUVIT.
POKUD TO UDĚLÁTE – ZCHUDNETE!!!

Nepodceňujte obchod a vše, co k němu patří – vždyť jsou to Vaše firmy, Váš zdroj obživy!

ZJISTĚTE, CO PŘESNĚ OBCHOD JE A JAK HO SPRÁVNĚ DĚLAT!!!

ZJISTĚTE TAJEMSTVÍ 1. LIGY OBCHODU A STAŇTE SE OPRAVDOVÝM OBCHODNÍKEM.


VY, CO SI TROUFÁTE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!


Držte se!


Josef Orálek