Jste opravdu podnikatel?

Zabere to jen 5 min času

5. Firma a Obchod

KDO TO JE TEN PODNIKATEL?

To jste Vy! A já si Vás za to velmi vážím! Tak a tím bychom mohli ukončit toto téma. Však někteří by přivítali, že to není tak dlouhé.

Dobře, tak tedy kdo je to vlastně ten podnikatel. Je to člověk, který má domy, auta, tučná konta a nemusí vůbec nic dělat, občas musí čelit závisti svých sousedů a starostem, co vlastně udělat s těmi všemi penězi.

Někdo si řekne „to si děláte srandu“, nedělám a ještě k tomu to taky může být kapitalista vykořisťovatel, ale myslím, že tento názor dnes již není tak rozšířený.

Jiný pohled na podnikatele může říkat, že je to člověk, který nemá čas, musí platit mzdy, nemá moc peněz, zato stresu má dost, a to nejen v práci, ale i doma a okolo něj se prochází hrozba „úpadku“.

Toto jsou nějaké pohledy na podnikatele. Já mám úplně jiný pohled. Řekli jste si někdy, „co já dnes podniknu“? Co jste hned po této otázce začali dělat? Začali jste vytvářet myšlenky – mám pravdu?
Hned po vytvoření myšlenky jste věnovali všechno úsilí realizaci této myšlenky!

Například: Eifell neměl jedno odpoledne co dělat, tak si řekl, že postaví „Eiffelovku“ a pak pracoval léta na tom, aby Eiffelovce dal hmotnou podobu. Prostě uskutečnil svou myšlenku!!!

PODNIKATEL JE ČLOVĚK, KTERÝ NĚCO VYMYSLÍ A USKUTEČNÍ TO, NEBO TO STÁLE USKUTEČŇUJE!!!

Je to velmi vzácná kombinace těchto dvou schopností, něco vymyslet a uskutečnit to! Je nás málo na tomto světě s těmito schopnostmi a jsme pro společnost velmi důležití.

Znáte lidi, kteří stále něco vymýšlí a o něčem mluví, ale nic neudělají, nemají odvahu jít a udělat důležité akce směřující k tomu, aby dosáhli svých vizí, snů, cílů nebo realizace svých myšlenek (nazývejte to, jak chcete).

Znáte lidi, kteří bezmyšlenkovitě jen čekají, až jim někdo řekne, co mají dělat, kde to mají dělat, jak to mají dělat – prostě jsou schopni pouze té realizace, nebo zhmotnění myšlenek. Jsou oddaní a jsou naprostými loutkami ve hře zvané život.

Oba typy lidí jsou důležité, ale bez Vás podnikatelů, kteří je spojují dohromady, by se naše civilizace rozpadla.

Děkuji Vám za Vaše úsilí, za mnoho hodin práce, někdy i za bezesné noci, za stres, který prožíváte, za dny bez rodiny, za zvládání tlaků, za snahu přes špatné zákony, za zvládání všech těchto překážek, které Vás vedou k cíli – uskutečnit svůj sen. Tím, co děláte, výrazně přispíváte k přežití Vašeho okolí.

JAK JSEM ŘEKL NA ZAČÁTKU, JSTE TO VY A JÁ SI VÁS VÁŽÍM!!!


Držte se!


Josef Orálek