Už jste v balíku?

Zabere to jen 7 min času

3. Profesionál

PROFESIONÁL JE BOHATÝ

Jedno ze základních pravidel je, že profesionál dělá svou práci za peníze!!!
Na světě je mnoho profesionálů. Čím jsou od sebe odlišní? Jak poznáme, zda jsou více či méně dobří?
Jsme schopni je rozpoznat na první pohled?
Ti dobří jsou v tom, co dělají, prostě nejlepší!!! Oni mají tučná konta. Ale proč?

Když se podíváme na žebříček golfistů, tenistů, podnikatelů. Na špici jsou ti, kteří svou práci ovládají mistrně. Jsou tam lidé, kteří jsou zruční, vždy mají připravený plán, jak zvítězit, mají přehled a ve svých „úderech“ jistotu, nikdy se nevzdají, mají mnoho energie a stále, stále, stále… zlepšují své schopnosti, hledají nová řešení, prostě mají mnoho řešení – prostě jsou bohatí.

Bohatství se vyznačuje množstvím. Bohatí lidé mají peníze, to je pravda. Tyto peníze jsou však měřítkem toho, jak velké množství znalostí a schopností vlastní, jsou ochotni je použít a jak velké množství znalostí a schopností chtějí ještě získat na cestě za svým vítězstvím.
Může to znít krkolomně – dáme si na to příklad.

Když se podíváme na jednoho z nejúspěšnějších podnikatelů Steva Jobse. On vybudoval dvě velmi úspěšné firmy. Apple a Pixar (tvůrce animovaných filmů) – on byl bohatý. V čem spočívalo jeho bohatství? V majetku, který vlastnil, nebo ve velkém množství znalostí, které nabyl? Byly to znalosti, vystudoval grafiku, znal počítače, vyznal se v umění, stále sbíral informace o lidech, znal svůj trh, stále se vzdělával a chránil své znalosti před zneužíváním. To, co ho dělalo bohatým, bylo jeho know-how (z anglického vím jak) a on to dokázal všechno prodat. A nikdy si neřekl: „Já už vím vše!“

PROFESIONÁL JE BOHATÝ TÍM, CO UMÍ, A HODNOTA JEHO MAJETKU JEN VYJADŘUJE TO, JAK JE SVŮJ UM SCHOPEN PRODAT!!!

Majitel společnosti nebo šéf firmy se nikdy nestane profesionálem, když jeho účty budou vykazovat znaménko minus, když jeho přežití bude záviset na tom, jak dlouho mu jeho věřitelé počkají. To je jako tenista, který říká již druhý rok svým sponzorům, že zítra se to zlepší – a jde s kámoši večer na pivo. Pro své zlepšení nedělá nic a nakonec sponzory ztratí.

Každý máme schopnost stát se profesionálem, každý máme možnost „vydělat balík“, každý máme vlastnosti, které nás dovedou k vítězství. Když toto všechno nepoužíváme, tak se ani nedivím, že někteří již ani nevěří, že tyto možnosti mají!!!

Získejte tyto schopnosti a naučte se je používat a staňte se opravdovými profesionály ve svých oborech, staňte se BOHATÝMI!!!

Rád se s Vámi potkám a podíváme se na Vaše podnikání, nebo jen tak popovídáme… jak kdo bude chtít.
Váš úspěch a Vaše bohatství – to je můj cíl!

VOLEJTE TEĎ, RÁD VÁS POSUNU DÁL!!!

Držte se!


Josef Orálek