Podnikáte fér?

Zabere to jen 5 min času

3. Profesionál

PROFESIONÁL HRAJE FAIR PLAY

„Hrát fér“ to je možná otřepaná fráze. V dnešní době, kdy nám média podstrkávají informace o tom, že ten není fér a ten druhý také ne, že posunutá hranice morálky je normální, je těžké v této společnosti udržet své základní principy podnikání v mezích pravidel.

Ve sportu vidíme často, že fair play (hra dle pravidel) je jedinou možností jak dosáhnout úspěchu. Kolikrát jsme viděli, že si sportovec zkrátil cestičku k úspěchu nějakým tím dopingem – jak to dopadlo, také víme – pošpiněné jméno, těžké návraty do špičky, vyřazené týmy ze soutěží, promarněná dlouholetá práce, ztráta důvěry.

Hrát fér znamená nejen dle pravidel, ale také hrát bez faulů. BEZ FAULŮ.

Profesionál – majitel firmy nebo šéf – je často vystaven pokušení zkrátit si cestu k úspěchu, často vidí, jak zkratkou může „vydělat“. Může se to povést, může mít člověk štěstí. Na jakých základech ale vznikne lidský úspěch. Jak se pak takovému „úspěšnému majiteli firmy“ usíná, nač myslí: „Přijde se na to, nebo ne?“ Mohu Vám říci, že většinou ano. Nevěřte mi, nikoho nechci moralizovat, to je každého věc, zda může ve své hře vyhrávat bez faulů, nebo si občas nějakým tím ústupkem pomůže. Já jen říkám, že:

PROFESIONÁL NEHRAJE S RIZIKEM, ŽE BUDE ODHALEN A JEHO JMÉNO POŠKOZENO.

Je na každém, jak moc si váží svého času, své práce a svých blízkých. Já vím, že Ti nejúspěšnější a nejbohatší hrají podle pravidel.

Každý z nás se může zamotat do různých nepříjemných situací, dokonce se můžeme propadnout do beznaděje, když chceme zvládnout zmatek, ve kterém jsme se ocitli, to však neznamená, že musíme riskovat své jméno a postavení.

A pokud už se tak stane, je stále možnost v těchto aktivitách nepokračovat. Existuje přesný způsob, jak vyřešit jakoukoli situaci v podnikání i v životě.

ÚSPĚCH PROFESIONÁLA JE ZALOŽEN NA FÉR HŘE, A NIKDY NENÍ POZDĚ ZAČÍT HRÁT FÉR!!!

CHCETE ÚSPĚŠNĚ PODNIKAT? ZJISTĚTE, JAK SE STÁT NEJLEPŠÍM!!!

VOLEJTE TEĎ, RÁD SE VÁS POSUNU DÁL!!!


Držte se!


Josef Orálek