Víte opravdu vše, co podnikatel musí vědět?

Zabere to jen 6 min času

2. Úspěch

VZDĚLÁVÁNÍ


Vzdělávání, při tomto slově si vždy vzpomenu na školu – vybaví se mi to, jak jsem tam proseděl mnoho dní, a v životě jsem použil nebo používám pouze špetku znalostí – vaše zkušenosti nemusí být stejné.

Hodně lidí má ke vzdělávání odpor a myslí si, že vzdělávání nemá smysl. V jednom mají pravdu, je nesmysl se vzdělávat informacemi, které jsou pro život a práci nepoužitelné. Právě nepoužitelnost studovaných informací se stala důvodem, proč někteří podnikatelé, zavrhli další vzdělávání.

Proč je vzdělávání tak důležité pro dosažení úspěchu? Na to je jednoduchá odpověď, protože když podnikatel přestane vzdělávat sebe a svůj tým, nerozvíjí se a může si být jistý, že konkurence se vzdělává – a proto podnikatel neudrží s konkurencí krok!!!

Například je krize, tak budeme šetřit na obchodním úseku a nepošleme obchodníky vytrénovat se v obchodních dovednostech. Konkurence však poslala obchodníky na trénink „Jak získat souhlas klienta a jak prodat, když je krize“. Je to tvrdý a drahý trénink, já jsem ho sám absolvoval a dnes ho dodávám. První firma ušetřila a vyčkává a pomalu zakrňuje, druhá utratila mnoho peněz. Ale její obchodníci, vytrénovaní a vzdělaní, se vydali do terénu. Kdo komu v této chvíli utíká?

Samozřejmě, máme tady opět problematiku kvality studijní látky, použitelnost získaných informací a kvalitu trenéra. Jenže v dnešní době se dají získat informace o tom, kde se něco naučíte a kde nikoli… Když člověk potká v životě špatného učitele a jen pro tuto zkušenost se rozhodne, že se nebude dále rozvíjet a zakrní, může to být velká škoda pro něj, pro jeho rodinu, kamarády a celé okolí Potlačuje svůj potenciál.

TEN KDO CHCE BÝT ÚSPĚŠNÝ, TEN SE ROZVÍJÍ RYCHLEJI NEŽ KONKURENCE!

Vzdělávejte se a rozvíjejte, ale pozor na to, kdo Vás co učí. Naučte se rozlišovat, co je dobrá a špatná informace. V našem okolí, kdy jsme obklopeni informacemi, je těžké toto rozeznat. Pokud toto nepoznáte a uvěříte zdatnému teoretikovi, pád na dlažbu může být tvrdý!

Vím, jak poznat špatnou i dobrou informaci, vím, jak to lidi naučit, a taky znám z praxe mnoho příkladů, kdy jsem toto použil. Ale dlouho jsem musel zkoušet a pátrat, jak to vlastně je.

VY PÁTRAT NEMUSÍTE! MŮŽETE JÍT NA JISTOTU, JÁ JSEM POKUS–OMYL PROŠEL ZA VÁS.

Na všechny otázky, organizace, řízení, obchodování, efektivity práce již existují správné odpovědi!!!

BUĎTE VZDĚLANĚJŠÍ NEŽ VAŠE OKOLÍ – ŘIĎTE JE S JISTOTOU?
STAŇTE SE ÚSPĚŠNÝM PODNIKATELEM!!!
ZAVOLEJTE MI HNED A JÁ VÁM POMOHU.

Držím Vám palce!


Josef Orálek