Podvedl Vás někdo?

Zabere to jen 6 min času

2. Úspěch

ČESTNOST


Uauu, to jsem to přehnal popisovat čestnost, vždyť čestnost je pro nás všechny něco jako pro křesťana Bible. Nikomu nechci sahat na jeho čest, protože věřím, že každý z nás ji má. Přesto se podívám čestnosti na kobylku.

Čestnost je pravda. To není obelhávání. Čestnost je schopnost vidět skutečnost – není to upravená skutečnost dle potřeb, lenosti, pohodlí, strachu, … pozorovatele.

Například obchodník má za úkol obchodovat, shánět zakázky a nakonec donést objednávku s dostatečným ziskem. Já však ve firmách často vídávám skleslé obchodníky, kteří svým šéfům říkají: „Šéfe, musíme zlevnit, to nejde prodat, nemáme dost velkou reklamu, konkurence je levnější šéfe!“ To vše je pravda, to je však pravda obchodníka neschopného dělat svou práci.

Naopak málo vídávám ve firmách obchodníky, kteří říkají: „Šéfe, dnes jsem nic nedělal, vlastně jsem se modlil, aby přišla objednávka, a ono nic.“ Toto sice není řešení situace, což v předchozím případě taktéž nebylo, jenže v tomto případě alespoň došlo k tomu, že obchodník se čestně podíval na svůj pracovní výkon, a teď může šéf zavelet.

Úspěch závisí na schopnosti podívat se na věci tak, jak jsou, a ne tak, jak bychom je chtěli vidět. Právě neschopní lidé jsou předurčeni k nečestnostem. To ale neznamená, že když něco nevím, nebo neumím, tak je to nečestné, nečestné je pouze nepřiznat svou neschopnost.

BEZ CTI JE VIDĚT VŠE JAKO V HUSTÉ MLZE A ÚSPĚCH JE PAK DÍLEM NÁHOD A RIZIK – NASTÁVÁ ZMATEK A BEZVLÁDÍ.

Bez této schopnosti, majitelé stále naráží a co je nejhorší? Že už svému okolí uvěřili, že není možné vyhrát, anebo je možné vyhrávat pouze částečně. Ten kdo uvěří lži, těžko může vidět pravdu.

BEZ ČESTNOSTI NEMÁTE ŠANCI.

Pak není divu, že kompromisy vítězí nad zdravým rozumem – jenže kolik kompromisů musí člověk ještě udělat, aby ten rozum dostal?
Špatná zpráva je, že v kompromisech čest nenajdete, pouze ztratíte sílu, chuť a sebevědomí.

Dobrá zpráva je, že existuje způsob, jak majiteli firmy jeho čest vrátit. Má to však jeden háček – čestně se podívat a uznat, že to potřebují.

CHCETE SE STÁT ÚSPĚŠNÝMI – ZJISTĚTE VÍCE O CTI!!!
CHCETE BÝT TÍM, KOHO KAŽDÝ POSLECHNE? CHCETE ZPĚT DOSTAT SVOU SÍLU A MOC?


ZAVOLEJTE MI HNED A JÁ VÁM POMOHU.

Držím Vám palce!


Josef Orálek