Podnikatel je výjimečný člověk!

Zabere to jen min času

16. Podnikání

PODNIKÁNÍ JE FENOMÉN

Aby byla pochopena moje myšlenka, tak si budeme muset objasnit, co to je ten fenomén. Fenomén je neobyčejný jev, nebo neobyčejný člověk. Například blesk je fenomén, je to neobyčejný jev nebo úkaz a také Karel Gott byl fenomén, neobyčejný člověk. I když to tak vezmeme, každý člověk je svým způsobem fenomén. Na každém můžeme něco neobyčejného nalézt.

A podnikatel, kdy jeho činností je podnikání, je naprosto fenomenální! Můžete si říci „co se nám to ten Orálek zase snaží natlouci do hlavy? Však je tolik podnikatelů, jsou na každém kroku. Podnikání je zcela obyčejná věc.“ A to já si zase nemyslím. Podívejte se na to z tohoto hlediska:

Kolik myslíte, že je u nás činných firem? Těžký odhad, tak řekněme, že to je okolo 400 000. Hodně firem je vlastněno jinými firmami, a ty zase jinými, také je tu dost majitelů dvou a více firem. Takže když budeme mít 200 000 podnikatelů – no je to odhad. V ČR žije cca deset milionů obyvatel, možná i více. Z těchto deseti milionů bude tak 60 % produktivních – to je šest milionů lidí. To znamená, že na jednoho podnikatel připadá cca 30 zaměstnanců. A to nepočítám velké množství „živnostníků“, kteří stále pracují pro jednu firmu a žádné podnikatelské aktivity neprovádějí.

Podnikatel je fenomén. Jeho činnosti jsou též fenomenální, vždyť podnikat může u nás jeden ze třiceti a to už do jisté míry něco znamená. Další věc je, že podnikatelé tvoří základy společenského života, vytvářejí se podle nich zákony, lidé je napodobují, někteří jsou vzorem a někteří plní kasu bulváru. Na každý pád bez Vás odvážlivců podnikatelů by byl život u nás nudný a mnoho lidí by mělo potíže postarat se sami o sebe.

PODNIKÁNÍ JE PRO VÝJIMEČNÉ LIDI!

Bez podnikatelských aktivit bychom dnes neměli kina, obchoďáky, lanovky, sjezdovky, auta, myčky a mnozí peníze na své přežití. PODNIKÁNÍ JE FENOMÉN.

Je to důležitá oblast života všech lidí. Jen škoda, že tak málo se dává důraz na osvojení si základních podnikatelských pravidel. Mnoho z Vás je instinktivně používá, někteří správně, jiní méně a někteří je nepoužívají vůbec. Dokážete si představit, co by se stalo, kdyby podnikatelé uměli správně podnikat? Bylo by to stejné, jako když policista umí správně řídit křižovatku – doprava by šla plynule…

Jsou věci, které Vám nemusím říkat. Vy sami víte, zda Vaše podnikání někde drhne, zda jde podle Vašich představ, a když ne, je pro ty odvážné si říci „musím začít u sebe“…

 

CHCETE UMĚT PODNIKAT?

CHCETE SE STÁT VÝJIMEČNÝMI PODNIKATELI?

CHCETE, ABY VAŠE PODNIKÁNÍ BYLO FENOMÉNEM?

STAŇTE SE ÚSPĚŠNÝMI PODNIKATELI!!!

VY, CO SI TROUFÁTE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!


Držte se!


Josef Orálek